Small Foot: детски играчки с грижа към природата!

13 ноември 2022
  • Сподели:

Високото качество на играчките Small foot, както и разумната цена, ги превръщат в чудесно предложение за цялото семейство! Всички играчки на Small foot отговарят на най-високите стандарти - компанията използва само безопасни лакове и бои за продуктите си. В тази статия ще ви разкажем малко повече за идеологията на Small foot.

                                                       

 

Безопасността е на първо място

Докосване, слушане, виждане и усещане – това са най-важните дейности за едно дете през първите месеци от раждането му.Именно играчките са това, което запознава малчугана с тези дейности. Това означава, че е много важно родителите да купуват качествени и доказано безопасни стоки, особено когато става дума за бебета. Всички продукти на Small foot отговарят на най-високите стандарти за сигурност, тестват се както вътрешно, така и от независими институции. Едва след този процес марката пуска на пазара играчки, които да се превърнат в любими на най-малките клиенти! Компанията използва само лакове и бои на водна основа за своите продукти, които са разработени с максимално внимание към детската безопасност.

 

Учете детето, играейки

Освен да са максимално сигурни, за играчките е важно да подпомагат развитието на малчуганите, тъй като огромна част от детските когнитивни, социални и моторни умения се оформят чрез игра. С много усмивки, въображение и подражание, нашите наследници опознават света около себе си. Всичко, което детето види, чуе, докосне или държи, то научава завинаги.

 

В допълнение, игрите окуражават естествената детска мотивация за научаване на нови неща, и съответно любопитството им. Образователните умения, които се оформят в училище, всъщност се градят върху основните, които са придобити чрез игра в началните детски години – ето защо те са толкова важни.

 

Прочетете повече за историята на компанията в следващите редове – научете откъде идва логото ѝ с малкото бебешко краче, какви стъпки е предприела към опазването на околната среда и каква е историята й.

 

Началото на Small foot

 

През 1988 г. братята Холгър и Инго Леглър създават компанията за продажби на едро Legler. Нейните първи продукти са изработени от дърво. Две години по-късно Legler фокусира работата си върху дървените играчки, тъй като братята искат да предизвикват усмивки върху детските лица. По това време в компанията работят едва 10 служители.През 2000 г. дървените играчки стигат и до Европа! От началото на новото хилядолетие, потребителите могат да купуват играчки Legler от много различни държави – първоначално Великобритания и Франция, след това Италия, Испания, Швейцария, Скандинавските държави, Полша, Австрия, Чехия, Дания, Ирландия и Португалия.

 

През 2002 г. се ражда марката Small Foot! Именно това е годината, в която се ражда дъщеричката на Инго Леглър. Отпечатъкът от крачето ѝ се превръща в логото на новата марка и в символ на дървените играчки.Три години по-късно приключва строежът на допълнителни сгради за служителите и складовата дейност се измества в Делменхорст, Германия. Това развитие е естествено следствие от разрастващия се колектив на Small foot – в компанията идват все повече хора, които ценят личното отношение към детските играчки и обичат естествените продукти.

                            

 

Играчки със "зелена" идея

 

2012 е годината, през която куриерската услуга на Small Foot става „зелена“ след първата голяма стъпка по пътя към опазването на околната среда – GoGreen доставките, с които Small Foot продава продуктите си. През същата година се случва и следващата стъпка – монтиран е първият собствен соларен панел на Small foot. Това е само началото – през следващите няколко години тези панели стават все повече, като използването им намалява значително вредните емисии и допринася за опазването на околната среда.